La Notte dei Musei – Firenze 2013

FlorenceMap

Marking the itinerary for The Museum Night in Florence.

On my list: Galleria degli Uffizi, Palazzo Corsini, Palazzo Vecchio and Museo Ferragamo. Limited time!

Do you have any plans for visiting some museums tonight?

About these ads

2 thoughts on “La Notte dei Musei – Firenze 2013

  1. So..am inceput plimbarea cu Manastirea Golia (in primul rand Turnul si locuinta lui Ion Creanga din perioada in care era el diacon) pentru ca inchideau cel mai devreme, la ora 24 (si eu pornisem pe la 22:30). Pana acolo am vazut multa lume pe strada (mult mai multa decat ar fi fost intr-o zi obisnuita, chiar daca era sambata), ceea ce deja ma bucura :D Cand am ajuns la manastire insa..mi-am dat seama ca nu as fi avut sansa sa ajung sus in turn. Erau cateva sute de persoane care stateau la coada sa intre si probabil ar fi durat o ora sa astept si eu. Am dat o tura prin curtea interioara (mi s-au parut destul de impresionante zidurile exterioare, aratau ca cele ale unei cetati) si am intrat in biserica. Nu e mare, as spune < 10 metri in latime si ~ 20 metri pana la peretele dinspre altar. Picturile mi-au atras un pic atentia..aveau un aspect de vechime, in unele locuri partial sterse, dar asta le facea interesante. Si cam asta a fost tot acolo..am citit ca din varful Turnului se poate vedea o panorama frumoasa a orasului dar inca nu am avut ocazia sa ajung sus. Someday maybe.. Un singru aspect nu mi-a placut asa mult acolo, si probabil sunt subiectiv..din loc in loc, in acea curte, erau niste reflectoare cu o lumina atat de puternica, incat daca din greseala te uitai la ele, nu mai vedeai nimic timp de cateva secunde :))
    Anyway, apoi am mers la Muzeul Unirii. Este intr-o zona centrala, renovat de curand (adica 3-4-5 ani) si trec des pe langa el dar nu am fost indeajuns de curios incat sa intru, pana acum. Insa, si aici, stateau la coada cam o suta de persoane. Asa ca am facut si aici doar o poza si am mers mai departe, cu gandul ca voi reveni intr-o alta zi, cu soare.
    Urmatorul punct pe lista mea era casa Vasile Pogor. Din nou, o incercare nereusta. De data aceasta din cauza organizatorilor. Desi programul ar fi trebuit sa fie pana la ora 01:00, acolo muzeul era inchis deja la ora 23:30. Se putea intra in curte pentru un anumit concert ce urma sa inceapa (desi am citit initial despre ce anume era vorba, acum nu mai stiu..dar suna in stilul jazz – lounge..insa nu ma prea pricep :D ) si asta nu era in plan. Mai mult de atat, deja incepea ploaia. Nu prea tare, dar cu picaturi mari..mai mult sa sperie 'turistii' de la acele ore tarzii.
    Am continuat periplu-ul. Deja il denumesc asa pentru ca zonele prin care am mers imi erau necunoscute (aveam doar harta traseului pe telefon) :) Urmatoarele doua obiective, muzeul "Poni-Cernautescu" si "Mihail Kogalniceanu" erau pe aceeasi strada, la cateva case distanta. Si nici lucrurile vazute nu difereau prea mult. Despre personalitatile primului muzeu nu stiam prea multe, dar se pare ca amandoi au fost profesori in domeniul chimiei. Camerele muzeelor contineau practic mobilier specific acelei perioade. Mi-au placut diverse piese..cate o pendula din fiecare muzeu, un pian si o pianina (sau poate erau amandoua acelasi lucru, le-am diferentiat doar dupa marime), o soba ce parea sa faca parte din perete (la muzeul "Kogalniceanu"), un ecran (e drept, lucru modern) cu cateva experimente ce puteau fi facute de vizitatori la muzeul "Poni-Cernautescu". Iar ceea ce mi-a placut cel mai mult a fost o holograma de-a lui Kogalniceanu (presupun ca dintr-un film istoric). Adica..parea aproape real :)) Din nou insa, foarte multa lume si nu mi-am permis sa stau prea mult timp..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s